28 oktober 2017
12:00

IBK Runsten RÖD

Vinst mot Runsten RÖD

Hofors IBK P04/05 tog emot gästande IBK Runsten RÖD i div 3 på lördagen. Det blev ett tajt möte mellan två spelskickliga lag. Runsten kom rejält taggade efter två inledande förluster (Skutskär och SAIK), mot ett hemmalag som har inlett serien med två vinster (Skutskär & Storvik) och en förlust (SAIK).

Första perioden startade i ett virvlande tempo, med ett visst övertag för Runsten som spelade med bra rörelse i anfallsspelet. Efter några inledande vassa lägen, där Hofors målvakt räddade hemmalaget, så lyckas gästerna till slut få det första målet i matchen. Efter det målet började även hemmalaget skapa lite vassare chanser och med 14.30 spelat lyckas man också kvittera

Fortsatt jämnt spel, men hemmalaget lyckades på bara drygt två minuter gå ifrån till en 3-1 ledning. Så långt var siffrorna inte rättvisande för matchen, men med halvminuten kvar av perioden reducerar Runsten till 3-2.
Skott: 9-10

I andra perioden fick hemmalaget i gång sitt passningsspel och tog ett tydligt grepp om matchen direkt genom att öka på till 4-2 efter bara 46 sekunders spel. Gästerna reducerade visserligen till 4-3 kort efter att Hofors hade klarat av 2 minuter i numerärt underläge. Men med drygt halva matchen spelad så gick Hofors ifrån målmässigt genom att göra tre mål inom loppet av exakt tre minuter. Runsten reducerade ytterligare en gång i slutskedet av perioden, så inför tredje perioden lyste siffrorna 7-4 i hemmalagets favör.
Skott: 12-9

I tredje perioden satsade Runsten ordentligt för att fösöka ta ikapp underläget. Man fick en också smakstart med ett reduceringsmål till 7-5 redan efter 53 sekunder. Men Hofors svarade med sitt 8:e mål för dagen bara 34 sekunder senare, ett psykologiskt mycket viktigt mål.

Gästerna fortsatte kämpa frenetiskt för att komma ikapp, medan Hofors spelade smart och försökte hålla i bollen. Sex minuter in i perioden ökade hemmalaget på sin ledning till 9-5 och matchen kändes avgjord. Runsten hade dock inga planer på att ge upp och med knappt tio minuter spelade av den sista akten reducerade man i powerplay. Knappt tre minuter senare ökar Hofors dock på sin ledning ytterligare via ett frislag från kanten.

Under de återstående 6-7 minuterna sjönk spelkvaliteten lite från bägge lagen. Gästerna reducerade ytterligare en gång, men drog sedan på sig en utvisning. Perioden slutade 3-3 och matchen 10-7. Skotten i sista perioden blev 10-12, totalt 31-31.

Sammanfattningsvis en jämn och bra match i högt tempo, med två spelskickliga lag. Tungan på vågen blev Hofors målvakt som kom upp stort med en mängd fina räddningar under matchen, inte minst under de inledande 10 minuterna.